We zullen u onze specialiteiten serveren in een typische brasserie-omgeving waar iedereen zal vinden wat hij zoekt, aangezien de keuken gediversifieerd is om zich aan te passen aan alle smaken, maar ook aan uw allergieën.

Vanaf juni 2020 verwelkomen wij op ons gloednieuwe buitenterras uw zakelijke maaltijden of familiediners (bruiloften, communies, doopfeesten, verjaardagen, enz.) tot 100 personen.

Voor uw banketten stellen wij speciale menu's samen volgens uw wensen en budgetten.

Onze traiteur, gespecialiseerd in echt Grieks gebak, staat 7 dagen per week voor u klaar.

Le Play Bouzouki: je beste favoriete Griekse restaurant!


In het begin... Het begon allemaal in 1978...

Tolis vestigde zich in restaurant Alexandre Le Grand aan de slagboom van Sint-Gillis.

Sinds zijn 14e voelde Tolis zich al aangetrokken tot de horeca en werkte hij als student in restaurants.

Na verloop van tijd veranderde deze attractie in een echte passie voor gastronomie.

Eerste geval...

In 1978 boden de voormalige eigenaren van restaurant Alexandre Le Grand Tolis en zijn vrouw, die zij als familie beschouwden, aan om het etablissement over te nemen.

Klaar, hij voerde onmiddellijk uitbreidingswerkzaamheden uit door een kleine Chinees aan de zijkant over te nemen en boven een feestzaal toe te voegen.

Het succes was er vanaf de eerste dag van opening! Volle zalen, elke avond typisch Griekse dansen, feestelijke sfeer, vaste klanten, persoonlijke roomservice….kortom, alles waar we van hielden, alles waar we van houden en alles waar we altijd van zullen houden!

De grote klassiekers stonden al op het menu en zijn in de loop van de tijd nooit meer van de menukaart van het toekomstige Tolis-restaurant geweest...

Restaurant Play Bouzouki

Tolis hield het restaurant Sint-Gillis tot 1998 toen hij het Griekse restaurant in 1994 overnam van zijn oom Toni.

Een team van 4 jaar van 50 mensen, honderden tevreden klanten, tonnen goederen, duizenden liters wijn maar altijd dezelfde passie voor de Griekse gastronomie.

1994, start van de werkzaamheden bij Play Bouzouki om een ​​kleine binnenplaats om te vormen tot een prachtig terras, installatie van nieuwe toiletten op de begane grond voor het comfort van de klanten.

Er volgde een nieuw menu om een ​​selectie van gerechten aan te bieden die al zijn klanten tevreden zou kunnen stellen door toevoeging van traditionele gerechten uit de Franse keuken zoals eendenborst, ham, mosselen….

In 1998 trok Tolis zich terug uit Sint-Gillis, tot grote wanhoop van de bewoners van de wijk (maar die al snel op het nieuwe adres kwamen), om zich volledig te wijden aan zijn nieuwe baby: Le Play Bouzouki in Sint Pieters Leeuw (naast de IKEA en Coca Cola fabrieken).

Dit werd begin jaren 2000 gevolgd door een prachtige schaalbank.

Tolis Delicatesse

In 2007 werd de typisch Griekse banketbakkerij “Tolis Délicatesse” geboren.

Tolis vertrouwde deze prachtige werkplaats rechtstreeks toe aan zijn zoon Spyros om zijn onverzadigbare honger naar gastronomie te concretiseren.

In 2018 werd een deel van het Play Bouzouki-restaurant gewijd aan de installatie van een winkel met fijne Griekse producten zoals wijnen en alcohol, biologische thee en koffie, Griekse pasta, kazen.

In eeuwigdurende beweging volgen deze twee generaties enthousiastelingen het verhaal van hun leven...